Categorieën
wielrenner bidon

wielrenner bidon

ES526MXT
Tacx

Biologisch afbreekbare kunststoffen zijn een moderne noodzaak voor een beter milieu. Dit besef, opgeteld bij het groeiende commentaar op weggegooide bidons tijdens de Tour de France, heeft geleid tot de ontwikkeling van een ‘natuurvriendelijke’ Tacx bidon. Wij hebben daarom sinds 2009 met groot succes de Bio-Bottle in ons assortiment. Een bidon met de ‘look and feel’ van een gewone bidon, maar biologisch afbreekbaar! De door ons gesponsorde Tour de France wielerploegen rijden inmiddels alweer vier jaar met de Bio-Bottle.

De bidon is gemaakt van polyethyleen met een toevoeging van speciaal materiaal dat de moleculaire structuur van het materiaal verandert. Het materiaal valt uiteen in biogas en biomassa, wat de bodem voedt en volledig door de natuur wordt opgenomen.

Licht, warmte en vocht hebben geen invloed op de kwaliteit van de bidon. Het afbraakproces komt pas op gang in een microbiologische omgeving, zoals composthoop of vuilstort. De bidon zal dus niet op de plank uiteenvallen. Het composteerproces duurt 1-5 jaar.

100
196 x77mm
39 x 39 x 40cm
50
80g
4,4kg
wit, doorschijnend wit, zwart, blauw, olijfgroen, brons
polyethyleen (het EP)
1.37 € Excl. BTW